Halaman

Isnin, 17 September 2012

Sayur Sawi Masak Tumis Air Bersama Bebola Daging - Special 17 Sept 2012


Assalamualaikum wbt...

Apa yang boleh dibuat pada masa cuti? Nak pegi jalan-jalan, takda bajet sebab gaji lambat lagi. So berfikir-fikir la nak masak dan makan apa...maka Chef Nadiah pun dapatlah idea...campor sana campor sini makan dapatlah resepi nih!!!

Bahan-Bahannya:

Sayur Sawi 1 ikat
Udang 10 ekor
Bebola Daging
Ikan Bilis (ditumbuk)
Bawang Merah 2 ulas (ditumbuk)
Bawang Putih 2 ulas (ditumbuk)
Cili Api 5 ulas (ditumbuk)

Cara-Caranya:

Tumis bahan-bahan yg ditumbuk sehingga kekuningan dan masukkan udang dan gaul sebentar. Masukkan 1 gelas air dan masukkan bebola daging, biarkan sampai mendidih...Kemudian masukkan garam dan ajinomoto..

Akhir sekali masukkan sayur sawi tunggu sehingga masak dan bolehlah ditutup apinya dan dihidangkan…


Tiada ulasan:

Catat Ulasan