Halaman

Selasa, 19 Jun 2012

Udang Masak Kari - AirTangan MakMentua!!!

Assalamualaikum wbt!!

Masakan? Mak Mentua ku!
Udang? Adik ipo ku
Lokasi? Sungai Pahang..hambek kau!!!


Bahan-Bahan:

Cili kisar
Asam Jawa
Rempah kari Baba's sepeket
Santan
Garam
Perisa ajinomoto
Udang sekilo
Rempah ratus (kulit kayu manis dan bunga cengkih)

Cara-Caranya:

Tumis rempah ratus sehingga naik bau kemudian masukkan cili kisar dan tumis sehingga masak, kemudian masukkan air asam jawa dan repah kari serta gaul sehingga sebati. Masukkan santan, garam dan sedikit perisa. Akhir sekali masukkan udang dan biarkan seketika. kemudian bolehlah diangkat dan dihidangkan.

Bon Appetite!!



Tiada ulasan:

Catat Ulasan