Halaman

Ahad, 18 November 2012

Spesel Ahad - Lempah (Singgang) Senangin, Tempoyak Goreng dan Sambal Belacan

Assalamualaikum dan Salam Ahad....

Camne Ahad korang? Ok tak? Pergi jenjalan ke cuti sekolah ni..me and my family dah planning dah..muahahah..nak pergi kee...........isk isk...adalah..hahahaha!!

Tapi, walopun Ahad, aku kena pegi kursus jugak..isk isk...kursus mula hari ni hinggalah Selasa tengahari...depa ni takdak masa lain nak suh pegi...adakaaaa...

Tapi (tapi lagi!!!) Chef Nadiah dah sediakan menu Ahad yang amat spesel..sungguh spesel..isk isk...ada yang dah ada menu..ada yang belum..so korang tengok lah yerrr...heheheh!!!


So? Amacam? Lempah? Hahahaha!!! Ni bahasa Sarawak, yang disebut-sebut oleh arwah nenek dan mak aku...serta diperturunkan ke kakak dan adik aku..dan sekarang wife aku yang tercinta...Lempah artinya Singgang bahasa sinilah..hahahha!! Caranya mungkin sama..tapi tunggu dulu la resepinya dari chef....heheheh!!

Tempoyak? Rujuk tempoyak goreng ok? Hehehe...

Peace yo!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan